HTML

Ne vedd komolyan !

Az elmúlt egy hónapot kórházban töltöttem. Arra gondoltam, talán a barátaimat érdekelné 1-2 mondat, arról, hogy hogy is volt, mint is volt. Írok hát pár oldalt, de hogy haragjukat a mennyiségért csökkentsem, igyekszem nem orvosos lenni, hanem csak olyan, mint szoktam élőszóban, marháskodós. Persze, hogy ez sikerül-e írásban, nagy kérdés. Ha többet nem is , annyit elérek, hogy bárki kérdez erről a hónapról bátran mondhatom neki, hogy a válasz a veropeter.blog.hu címen megtalálható. Nekem már megérte.

Friss topikok

  • ramada: Mindenképpen 10-esre értékelem az "asszociációs elbeszélésed"! :) Szívesen olvastam volna tovább i... (2012.04.17. 00:16) Nyolcadik (utolsó) részlet
  • Kedvesnővér: Nagyon sajnálom, hogy befejezted a produkciót és meghajoltál a zsűri előtt várva az ítéletet. Fi... (2012.03.17. 17:20) Második részlet
  • bygi: Most már értem mitől volt FCüreden az a sok szép virág a kertben - betegek csak ittak és kisétálna... (2012.03.15. 17:53) Hetedik
  • bygi: Azért picit fáj, hogy nem emlékszel a versenyfutásunkra a folyosón, hogy a nagydarab piros mentőst... (2012.03.15. 17:52) Hatodik
  • Ihászkálmán: @cziromtündér: fent van a hatodik ! Valahogy így kezdődik: "Ég a nap melegtől a kopár szik sarja..... (2012.03.14. 16:49) Ötödik részlet

Archívum

Második részlet

2012.03.10. 10:35 Ihászkálmán

 Akkoriban 60 ezer körült szórt a négyes nyereménye. Az OTP fiókban minden velem sorban álló kifejezte mély együttérzését, és senki sem hitte el, hogy örülök a 42-nek. Mivel a lakásvásárlás lehetősége csak mákszemnyivel került közelebb ezzel a nyereménnyel, ezt tényleg nem értékeltem nagyra. Vettem hát egy használt Trabantot. Soha azóta én autónak úgy nem örültem életemben. Teletöltöttem a tartályt (5 Ft/liter) és irány a Fáy utcai Vasas pálya. A zöld gyepen megcsillant a tűző nap (több természeti kép nem lesz , ígérem), a pályán világ klasszis Vasas futballisták, egytől egyig a bálványaim, kint parkolt a Trabant, adieu 14-es villamos ! (A Vasasról egyszer külön írok majd, „Őrült rajongás”, vagy valami ilyesmi lesz a címe.)

Hát ennyit röviden a mázli-kontingensemről.

 

Vissza a kardiológushoz

 

Nem részletezem, elég a történtek váza.

Szabaddá tettem imponáló felső testemet (aki ismer, az ismeri, aki meg nem, hadd sajnálja) és ahogy szoktam, a szív-ultrahang berendezés kezéhez feküdtem. Egy, kb. 10 perc múlva kettő, kicsit később már három ultrahang-kép értelmező specialista tanakodott a képernyő előtt. Mivel nekem rutin az ilyen vizsgálat, annak a bizonyos valaminek , aki szokott „azt súgni”,  nem eshetett nagyon nehezére ezúttal azt súgnia nekem, hogy itt valami nem tetszik az orvos-team-nek. És hamar ki is mondták ami a szívüket, és onnantól fogva az enyémet is nyomta : ezt az aorta billentyűt azonnal ki kell cserélni egy jó kis műanyagra. „Az tovább tart mint maga” mondták volna, ha nem lettek volna olyan tapintatosak, de voltak, úgyhogy csak én mondtam magamnak. Így aztán amikor megkérdeztek, hogy akarok-e egy nap gondolkodási időt, hogy ti. vállalom-e a műtétet, nem is értettem, hogy mégis milyen megfontolnivalóm lehet itt ?  Az „azonnal ki kell cserélni…”) mondatot én úgy fordítottam, hogy „kicseréljük, vagy meghalsz”. Később (de sok orvos foglalkozott még velem és sorstársaimmal a kórházban!) közülük több, kevésbbé tapintatos orvos visszaigazolta fordításom helyességét. FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://veropeter.blog.hu/api/trackback/id/tr764301488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedvesnővér 2012.03.17. 17:20:17

Nagyon sajnálom, hogy befejezted a produkciót és meghajoltál a zsűri előtt várva az ítéletet.

Figyeled hányan nyomják meg a gombot és jelenik meg az x, vagy milyen szám jelenik meg a táblájukon (a réges-régi műkorcsolya közvetítések érzésével, amikor a jég szélén tetőtől-talpig sálba, sapkába burkolódzott pontozók a nyakukban logó csinos dobozból előrántottak a 4,9-est )vagy akár a legmodernebb technikai vívmányokat használni próbáló (de minek?)nagy tudású ítészek ( bármelyik divatos tehetségkutató szabadon választható ! )döntenek a sorsodról.

Én neked W.A-hoz mérve NYOLCAST adok. És csak azért, mert valójában teljesen kívülállóként olvasva remekül szórakoztam minden nap az írásaidon, de W.A.nem egyet alkotott életében ( ez a mi szerencsénk), és neked is folytatnod kellene, ha nem ezt, hát bármi mást.
( ez a nyolcas osztályzat olyan mint amikor a kitűnő tanulónak szorgalomból hármast adtak, mert azért még volt tovább fejlődnie ! ? )

Ami pedig azt illeti, hogy százas vagy-e már, vagy sem, szerintem nem igazán jó százasnak lenni. Maradj csak meg kilencvenesnek! Persze azért még előfordulnak a "hála égnek " szabályos szinuszodban ( ami remélem annak is köszönhető, hogy az OEP által támogatott rádiófrekvenciás mellékműtétedet a közszolgálati MR2 Petőfi rádióval végezték, amin azon a délelőttön valami jó KisPál szólhatott és nem a Kossuthot, vagy Bartókot részesítette előnyben a sebész )néha mínusz húszhoz közelítő epizódok, de ezek már inkább még szórakoztatóbbá tesznek téged.
Bár lassan 6 hét elteltével, tudva, hogy nem végleges, nem voltál semmi mínusz százon sem, sőt egész jól szórakoztam volna végig, ha éppen nem te csinálod, mint ahogy gyarló létemre meg is tettem néhányszor a többi delíriumos betegtársad alakításait nyomon követve.

Egyszóval HAJRÁ, folytasd...
süti beállítások módosítása